.

Holm, Ulla | Empati

Empati

Att förstå andra människors känslor

av Ulla Holm

80,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Enligt ordboken betyder ordet empati inlevelse i andra personers behov och reaktioner. Ulla Holms bok visar att begreppet är mångtydigt och komplext. Här ges en utförlig redogörelse för olika tolkningar av empatibegreppet; bl a belyses de nygamla termerna emotionell intelligens och social intelligens. Utförligt beskrivs hur det går till att förmedla känslor och hur vi bär oss åt för att förstå dem.
Boken tar också upp den professionella hjälparens villkor och de krav som ställs på alla som i sitt arbete har ett professionellt ansvar i kontakten med andra, t ex läkare, lärare, psykologer, sjuksköterskor, chefer och handledare. Den belyser också de personliga förutsättningarna för att utveckla empatisk förmåga och vad som hindrar och begränsar denna utveckling.
Empati utkom första gången 1987. Denna nyutgåva har uppdaterats med de senaste årens forskning inom området och innehåller även helt nyskrivna avsnitt där psykodynamiska och socialpsykologiska tankegångar förs samman. Nya är också inslagen som behandlar empati medmänniskor emellan, vad det är som driver oss att hjälpa när vi ser någon som har det svårt.
Boken riktar sig till alla som yrkesmässigt kommer i kontakt med människor, t.ex vårdpersonal, socialarbetare, skolpersonal men även föräldrar och andra som är intresserade av personlig utveckling.

Boken behandlar de krav som ligger i begreppen empati och professionell hållning.

Ulla Holm är leg psykolog, leg psykterapeut och fil dr.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Pedagogik, uppfostran & undervisning (inom Humaniora)


Författare: Holm, Ulla
Undertitel: Att förstå andra människors känslor

Förlag: Natur & Kultur
Genre: Pedagogik, uppfostran & undervisning
Ämnesord: Empati
Artikelnr: 24544211

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Understrykningar. Namnteckning (samtida, ej framträdande). 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1989. Omfång: 192 s.. ISBN: 9789127018419. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Natur & kultur
24544211
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad