.

Arkhammar, Britt-Marie | Inspirationsboken

Inspirationsboken

Projekt i svenska på högstadiet

av Britt-Marie Arkhammar

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Att stödja eleverna i deras mognadsprocess och hjälpa dem till större förståelse för sig själv och omvärlden- det är det yttersta syftet med det arbetssätt som beskrivs i Inspirationsboken.

Författaren vänder sig mot läromedelspaketens ifyllnadsövningar och menar, att de är passiviserande. Eleven har redan kunskaper och erfarenheter som man kan bygga vidare på- gärna utan lärobok. Det finns så mycket annat tryckt och otryckt material som man kan träna baskunksaperna på.

Med utgångspunkt från frågan “vad kan vi? går man till frågorna “vad vill vi veta? och “hur kan vi ta reda på det? och vidare till muntliga och skriftliga sammanfattningar som vidgar elevens och lärarens erfarenhetssfär.

I Inspirationsboken berättar författarna om hur ett antal projekt har utformats med olika elevgrupper, diskuterar svårigheter man mött och visar hur man tacklat problemen.

Arbetssättet är spännande och utvecklande för alla deltagande, man får ge mycket och ta emot mycket - kort sagt erfara en ny arbetsglädje.

Britt-Marie Arkhammar har ägnat hela sitt yrkesliv åt ämnet svenska. Hon har varit lärare på högstadiet, lärarutbildare, fortbildare, läromedelsförfattare och ordförande i Svensklärarföreningen.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Pedagogisk metodik (inom Pedagogik, uppfostran & undervisning, Humaniora)


Författare: Arkhammar, Britt-Marie
Undertitel: Projekt i svenska på högstadiet

Förlag: LiberLäromedel
Genre: Pedagogik, uppfostran & undervisning
Artikelnr: 29169227

Bindning & skick: Trådhäftad i normalt antikvariskt skick. Något lagernött. 8:o (22 cm i höjd) . År: 1977. Omfång: 117 s. ; ill. ; 22 cm. ISBN: 9140044939. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

LiberLäromedel
29169227
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad