.

Ekstrand, Lasse | Arbetets död och medborgarlön

Arbetets död och medborgarlön

En essä om det goda livet

av Lasse Ekstrand

138,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Risken är stor att vi inom en snar framtid kommer att leva i ett två-tredjedelssamhälle, där en tredjedel av den vuxna befolkningen står utanför arbetsmarknaden. Synen på arbete och samhälle måste förändras. Låt oss sluta tala om arbetet som det viktigaste i livet och den fulla sysselsättningen som det högsta politiska målet. Inför istället medborgarlön: allas rätt till försörjning, oavsett om man har arbete eller ej.

Idéer som dessa framförde Lasse Ekstrand i boken “Den befriade tiden”. Här i sin nya bok bemöter han kritiken mot dessa idéer, fördjupar resonemanget och visar att det faktiskt är möjligt att finansiera en medborgarlönereform. Hindren för en sådan är främst av psykologisk karaktär.

Lasse Ekstrand presenterar ett alternativ till en arbetsmarknads- och sysselsättningspolitik som - enligt Ekstrand - redan är passerad av utvecklingsprocesserna i det efterindustriella samhället.

Lars Gösta (Lasse) Ekstrand, född 1949, är en svensk sociolog och författare. Han är docent i företagsekonomi vid Uppsala universitet. Ekstrand är frilansande krönikör i Gefle Dagblad, Hela Hälsingland samt Universitetsläraren. Han har författat flera revyer samt gästpredikat i Svenska kyrkan. Han är kritisk till arbetslinjen och propagerar för medborgarlön. Efter en debatt vid Akademiska Föreningen i Lund 1999, där han var en av huvudaktörerna, bildades Folkrörelsen för medborgarlön. Tillsammans med journalisten Lennart Fernström har han på Facebook startat gruppen Medborgarlön i stället för arbetslinjen, en grupp med över 7 000 medlemmar. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Arbete & arbetsmarknad (inom Politik & samhälle, Humaniora)


Författare: Ekstrand, Lasse
Undertitel: En essä om det goda livet

Förlag: Bokförlaget Korpen
Serie: Visioner
Genre: Sociologi
Ämnesord: Arbetsmarknadspolitik
Artikelnr: 318527189

Bindning & skick: Häftad. Fint antikvariskt skick. Något lagernött. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 1996. Omfång: 137 s.. ISBN: 9789173746090. Språk: Svenska

318527189

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt