.

Berggrav, Eivind | Fångens själsliv

Fångens själsliv

av Eivind Berggrav

138,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Nathan Söderblom skriver i förordet till biskop Eivind Berggravs bok FÅNGENS SJÄLSLIV bl.a.: “Här förnimma vi på varje sida, att han har det seende ögat och ett omdöme, som icke låter bedraga sig. Skulle jag sammanfatta mina intryck av hans bok om tillvaron inom fängelsemurarna, så skulle jag säga, att levnaden blir obarmhärtigt avklädd allehanda slöjor och gester och poser, utvärtes viktighet och form, och reducerad till det väsentliga, till det stora, enkla frågorna om ont och gott, synd och nåd, elände och upprättelse. .. Gripande vittnesbörd finnas på dessa sidor från mödrar och söner och hustrur och fäder, vittnesbörd nyttiga att läsa för hårda hjärtan, men även för veka hjärtan.”

Eivind Berggrav, ursprungligen Eivind Josef Jensen, född 25 oktober 1884 i Stavanger, död 14 januari 1959, var en norsk biskop och teologisk författare, son till Otto Jensen och far till Dag Berggrav. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Kriminalvård (inom Politik & samhälle, Humaniora)


Författare: Berggrav, Eivind
Förlag: Hugo Gebers, Stockholm
Genre: Rättsväsen
Artikelnr: 26597193

Bindning & skick: Häftad. Stämpel på främre omslag. Diskret fläck på bokrygg. Övrigt i gott skick. 8:o . År: 1929. Omfång: viii, 181, (1) s.. Språk: Svenska

26597193

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt