.

Foucault, Michel | Övervakning och straff

Övervakning och straff

Fängelsets födelse

av Michel Foucault

278,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

För Foucault framstår övergången från brutala kroppsstraff till fängelsestraff som följden av en ny och effektivare disciplinering av människorna, något som går igen på en rad områden, från 1600-talet och framåt: skolväsendet, arméerna och fabrikerna. En äldre form av maktutövning ersätts av en ny och än mer långtgående, som ytterst syftar till människornas fullständiga normalisering och anpassning till det nya produktionssystemets krav.

I fängelseinstitutionen får dessa tendenser sitt mest fullödiga uttryck. Den kanske mest inflytelserika av Foucaults långa rad av civilisationskritiska undersökningar.

Paul-Michel Foucault, född 15 oktober 1926 i Poitiers, död 25 juni 1984 i Paris, var en fransk filosof och idéhistoriker, med särskild inriktning på psykologi och sociologi. Han var även verksam som politisk aktivist.

Foucault räknas som en av 1900-talets mera inflytelserika tänkare. Med sin kritik av samhälleliga institutioner och maktutövning har han förändrat många vetenskaper på djupet, och till de begrepp och teorier han lanserat, utvecklat eller populariserat finns biopolitik, statsrasism, normaliseringsprocess, konstruktivism, och en förändrad syn på sexualitet, vansinne, makt och kunskap. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Kriminalvård (inom Politik & samhälle, Humaniora)


Författare: Foucault, Michel
Undertitel: Fängelsets födelse

Förlag: Arkiv förlag
Serie: Arkiv moderna klassiker
Genre: Rättsväsen
Ämnesord: Fängelser
Artikelnr: 4710219

Bindning & skick: Trådhäftad. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2017. Omfång: 420, [2] s.. ISBN: 9789179242923. Språk: Svenska

4710219

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt