.

Vázquez Díaz, René | Välkommen till Miami, doktor Leal

Välkommen till Miami, doktor Leal

av René Vázquez Díaz

215,09 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Han ska flyga över Atlanten. Tillbaka till Miami där han en gång levde med hela sin familj i exilen från Kuba. Numera är han framgångsrik neurokirurg i Uppsala och har precis skiljt sig från sin fru. Läget är alltså inte det bästa. När han landar i Miami blir han dock varse att det kan bli mycket, mycket värre
Han placeras i ett kalt rum. Han blir förhörd om sina kontakter på Kuba och misstänks för terrorism allt utan att få veta på vilka grunder och utan tillgång till advokat. Otto Leal, välkomnas till ett land i krig mot terrorismen.
René Vásquez Díaz har skrivit en tät och personlig skildring om ett land på gränsen till sammanbrott. Díaz kan som få författare knyta samman det storpolitiska med det djupt personliga. Välkommen till Miami, Doktor Leal är en spännande thriller om USA:s Kubapolitik och kamp mot terrorismen, men också en drabbande roman om en nyskild fars längtan efter sina barn och trevande försök att finna en ny kärlek. Doktor Leal blir på flera plan tvungen att fråga sig hur långt han är beredd att gå för att följa sin övertygelse. Välkommen till Miami, Doktor Leal är en bok som får läsaren att känna rädsla på riktigt.
René Vazques Díaz föddes på Kuba 1952 och är bosatt i Sverige sedan 1975. Han är verksam som romanförfattare, poet, översättare och kulturjournalist och har skrivit ett flertal böcker. Hans senaste verk är Oliktänkaren (Ordfront 2006), en biografisk essä över Artur Lundkvist, samt den erotiska romanen Florina (Vertigo, 2008). Díaz böcker finns utgivna på spanska, franska, engelska, italienska och finska.

En satirisk thriller om USA:s Kubapolitik och kamp mot terrorism. Huvudpersonen, den kubanskättade läkaren Otto Leal från Uppsala, är på väg till Miami där hans lillebror ska begravas. Hans fru har just lämnat honom. Leal stoppas i passkontrollen och blir utsatt för hotfulla förhör. Han släpps men känner sig bevakad och är säker på att telefonen är avlyssnad. R.V.D, 1952- , född på Kuba, är bosatt i Sverige. Förlaga: Ordfront, 2009


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Vázquez Díaz, René
Förlag: Ordfront
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 109142

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 2009. Omfång: 207 s. . Språk: Svenska

Ordfront
109142
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt