.

Ingelman-Sundberg, Catharina | Befriad

Befriad

av Catharina Ingelman-Sundberg

233,96 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:Kärlek och maktkamp i det medeltida Europa

Året är 1395. I det medeltida Stockholm slåss tyskar, danskar och svenskar om makten, och ute på havet härjar vitaliebröderna, Östersjöns pirater. Trots de svåra tiderna driver Anne Persdotter framgångsrikt sitt handelshus. Men när den tyska Hansan tvingar henne att överge det, måste hon ta sig till Bergslagen för att kunna försörja sig och sina barn.    Där träffar hon den italienske köpmannen Leonardo, en man olik alla andra hon mött. Han har slutit ett avtal med drottning Margareta om att sälja en last värdefull koppar, och han ber Anne att bli hans kompanjon på en handelsresa till Venedig och Konstantinopel. Anne tvekar, men efter en rad dramatiska händelser beslutar hon sig för att följa med honom.    Det blir en farofylld färd. Skeppet kapas av den fruktade sjörövaren Klaus Störtebeker, och när striden är över tas Anne tillfånga och förs till vitaliebrödernas borg på Gotland. Störtebeker är en kraftfull och karismatisk man, och Anne inleder ett farligt spel för att få honom på sin sida. Hon har en plan och hon måste använda all sin list och viljestyrka för att kunna sätta den i verket. Hela tiden drivs hon av en längtan efter kärlek, och hoppet om att kunna skapa en framtid för sig och barnen.

Svindlande äventyr, passionerad kärlek och hårdför maktkamp. Här ger den prisbelönta författaren Catharina Ingelman-Sundberg färg och liv åt en okänd tid i vår historia. Befriad är en fristående berättelse om handelskvinnan Anne Persdotter som vi lärt känna i romanerna Brännmärkt och Förföljd.

Om Brännmärkt¨

Jag förflyttas utan större svårigheter några århundraden bakåt i tiden under läsningen och det känns både dramatiskt och njutbart. Jag ser med förväntan fram emot att få följa Anne Persdotter på nästa äventyr.Nerikes Allehanda

Om Förföljd

Medeltidsspänning i högt tempoSvenska DagbladetDenna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Ingelman-Sundberg, Catharina
Förlag: Bokförlaget Forum
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Svensk skönlitteratur Ljudböcker
Artikelnr: 126961

Bindning & skick: Förlagsband. . År: Utgiven 2009.. Omfång: 309 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Bokförlaget Forum
126961
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt