.

Kertész, Imre | Fiasko

Fiasko

av Imre Kertész

158,49 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 2002: ”för ett författarskap som hävdar den enskildes bräckliga erfarenhet mot historiens barbariska godtycke. En ungersk författare med egna erfarenheter från nazisternas förintelseläger tvingas leva med det faktum att den roman han skrivit om just dessa erfarenheter refuserats av förlagen. Han känner sig som en fånge i sin lilla lägenhet, med en stor bunt papper som ingen vill ha.

Till sist finner han en utväg, han skapar en annan roman med en annan hjälte. Denna roman är en kafkaliknande historia om en man som lever i ett totalitärt samhälle, präglat av ett katastrofalt förflutet.

När mannen under en statskris får en möjlighet att fly, avstår han. Han kan inte skriva det han måste skriva om han lämnar sitt språk, den enda plats där han kan leva.

“Fiasko” är tredje delen i en trilogi vars två andra delar redan finns på svenska, “Mannen utan öde” och “Kaddish för ett ofött barn”, och liksom de tidigare böckerna har denna en självbiografisk bakgrund.

Imre Kertész, född 1929 av judiska föräldrar, har med denna trilogi blivit en av de ledande ungerska författarna idag med översättningar till en rad språk. Nobelpristagare år 2002.

En ungersk författare med erfarenheter från nazisternas förintelseläger får den roman han skrivit om sina erfarenheter refuserad av förlaget. Hans nya romanförsök blir Fiasko, en roman i romanen, som handlar om en mans liv i en totalitär stat. Snart ser man ett sammanhang mellan de två delarna. Mörkt suggestiv skildring om att överleva under omänskliga förhållanden. I.K., 1929- , ungersk förf. Nobelpris i litteratur 2002. Inläst ur Norstedt, 2000

Imre Kertész föddes 1929 i Budapest och tillhör idag den grupp av fem, sex ungerska författare som bryter fram på bred front i den europeiska litteraturen. Han är jude, han överlevde Auschwitz och detta präglar på ett avgörande sätt hela hans författarskap.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Kertész, Imre
Förlag: PAN / P. A. Norstedt & Söner, Stockholm.
Serie: Pan pocket.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 20018

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 8:o (liten) . År: 2003. Omfång: 334, [1] s. ; 18 cm. ISBN: 9172633891. Språk: Svenska

20018
8 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt