.

SÖDERBERGH, BENGT | Vid flodens strand

Vid flodens strand

av BENGT SÖDERBERGH

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Vid flodens strand är en familjeroman som tar sin början på 1920-talet. Den inrymmer Stockholmsutställningens och funktionalismens år och Kreugerkraschens tid. I centrum för berättelsen står den åldrande byggmästaren Hans Vintermann med sin unga franska hustru Madeleine och sonen Sten, och vi får lära känna dem och deras miljö.

Bengt Söderbergh, född 30 juni 1925, är en svensk författare och översättare. Han är son till Fritz Söderbergh och bror till Ann Mari Falk.

Bland hans romaner märks En livslång kärlek (1977), som handlar om förhållandet mellan en fransk officer och en svensk filmregissör mot bakgrund av Algerietkriget. Bland översättningarna till svenska märks Jean Genets Tjuvens dagbok, Gustave Flauberts Madame Bovary och Émile Ajars Med livet framför sig. Under en tid var han Expressens korrespondent i Paris. Bengt Söderbergh är bosatt i Frankrike och sambo sedan 1950-talet med Marc Ribes. Han har även använt sig av pseudonymen Joakim Bergman för några detektivromaner. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: SÖDERBERGH, BENGT
Förlag: Stockholm : Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 127505

Bindning & skick: Klotryggband med skyddsomslag. Skyddsomslaget medfaret, boken i gott skick. 8:o . År: 1959. Omfång: 224 s. Språk: Svenska

127505
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt