.

SÖDERBERGH, BENGT | Herr Selows resa till synden

Herr Selows resa till synden

av BENGT SÖDERBERGH

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Herr Selows resa till synden är berättelsen om en bortkommen svensks förvandling i ett färggnistrande land. Det är i det soldränkta Marocko som herr Selow begår sina synder. I det lockande Marrakech han förförs och sugs in i äventyr utan återvändo. När herr Selow, vars liv tidigare varit så fattigt på kärlek och på hat, snubblar sig fram genom denna kvävande och eggande värld, möter han både kärleken och hatet.

Bengt Söderbergh, född 30 juni 1925, är en svensk författare och översättare. Han är son till Fritz Söderbergh och bror till Ann Mari Falk.

Bland hans romaner märks En livslång kärlek (1977), som handlar om förhållandet mellan en fransk officer och en svensk filmregissör mot bakgrund av Algerietkriget. Bland översättningarna till svenska märks Jean Genets Tjuvens dagbok, Gustave Flauberts Madame Bovary och Émile Ajars Med livet framför sig. Under en tid var han Expressens korrespondent i Paris. Bengt Söderbergh är bosatt i Frankrike och sambo sedan 1950-talet med Marc Ribes. Han har även använt sig av pseudonymen Joakim Bergman för några detektivromaner. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: SÖDERBERGH, BENGT
Förlag: Stockholm : Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 127511

Bindning & skick: Häftad. Vissa läsveck, annars fint skick. 8:o . År: 1954. Omfång: 162 s. Språk: Svenska

127511
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt