.

Bennett, Arnold | Stadens stolthet

Stadens stolthet

av Arnold Bennett

80,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Vem - utom Denry Machin - skulle kommit på den tanken att objuden infinna sig på grevinnans bal och dessutom dansa första valsen med henne? Vem skulle så snabbt gripit chansen att arrangera utflykter till det ståtliga vraket “Hjalmar” i badorten Llandudno under dödsäsongen? Och vem skulle vågat köra den vackra grevinnan av Chell i åsnespann till invigningen av det nya polishemmet? Vem, slutligen, skulle haft modet att avstå från ett hotande giftermål med den charmanta och extravaganta Ruth Earps? Inte att undra på att De Fem Städerna, berusade av lyckan att äga ett verkligt original, krönte Denry Machins karriär genom att välja honom till borgmästare - den förste borgmästare som nått sin ställning genom att skänka en livs levande fotbollsspelare till hemmalaget.

Arnold Bennett kan verkligen sin miljö - de fem industristäderna i grevskapet Staffordshire där han växte upp - och beskriver dem och deras invånare med en road glimt i ögat, ett överdådigt festligt humör och en förödande och mycket engelsk charm. Han lyckas tillfullo i sitt och sin hjältes uppsåt: att muntra upp oss.

Arnold Bennett, född 27 maj 1867 i Hanley, Staffordshire, död 27 mars 1931 i London, var en brittisk författare.

Han växte upp i Cobridge, Hanley i Stoke-on-Trent som son till en advokat. 1885 kom Arnold Bennett till London för att studera juridik men han började i stället arbeta som journalist, och var 1893-1900 redaktör för veckotidningen Woman. Under åren 1900-08 var han bosatt i Frankrike.

Bennett gjorde sitt genombrott med Clayhanger-trilogin 1910-1916, som skildrade den engelska medelklassen och livet i porslinsfabriksstäderna i Staffordshire. Den präglas av skarp iakttagelseförmåga och grundlig skildring av detaljerna. Bennett var påverkad av den franska naturalismen. Senare romaner utspelar sig i lyxmiljö. Bennett var också en inflytelserik litteraturrecensent. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Bennett, Arnold
Förlag: Stockholm : Forum
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 129259

Bindning & skick: Förlagsband. Boken har bruksspår men är i bra skick. Tidigare biblioteksex. 8:o . År: 1946. Omfång: 268 s.. Språk: Svenska

Stockholm : Forum
129259
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt