.

Heidenstam, Verner von | Skogen susar / Tankar och teckningar

Skogen susar / Tankar och teckningar

av Verner von Heidenstam

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1916: ”såsom ett erkännande av hans betydelse som målsmannen för ett nytt skede i vår vitterhet”. Carl Gustaf Verner von Heidenstam, född 6 juli 1859, död 20 maj 1940, var en svensk adelsman, författare och poet. Han var ledamot av Svenska Akademien 1912-1940 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1916.

Verner von Heidenstam debuterade som författare år 1888 med en diktsamling som bröt med den då rådande svenska litterära traditionen med realism och naturalism, för att istället fokusera på romantik, individualism, sensualism och romantisering av den svenska stormaktshistorien, med särskilt fokus på de karolinska soldaternas öden. Färgglädjen och bejakandet av en munter sinnlighet gjorde starkt intryck och kom att bli stilbildande för flera andra svenska författare under 1890-talet och åren därefter. von Heidenstam kom därför att bli den främste företrädaren för dessa nittiotalister och hans böcker innehåller genomgående många nationella och historiska teman. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Heidenstam, Verner von
Förlag: Stockholm : Bonnier
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 134887

Bindning & skick: Halvfranskt band. Halvfranskt band. Boken har bruksspår men är i gott skick. Övre guldsnitt. 8:o . År: 1918. Omfång: -. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Stockholm : Bonnier
134887
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad