.

Taube, Evert | Najadernas gränd

Najadernas gränd

De fyra vindarnas gata

av Evert Taube

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Axel Evert Taube, född 12 mars 1890 i Göteborg, död 31 januari 1976 i Stockholm, var en svensk författare, kompositör, trubadur, lutspelare och konstnär. Taube var också argentinsk medborgare. Han tillhörde en obetitlad gren av den adliga ätten Taube.

Taubes samlade litterära bidrag får honom att räknas som en av Sveriges nationalskalder. Hans rika produktion omfattar prosa och poesi samt teckningar, akvarell- och oljemålningar, men det är för visorna, sammanlagt över 200, som han är mest känd. Hans prosa omfattar bland annat reseskildringar och romaner.

Taube gifte sig den 14 januari 1925 i Sankt Jakobs kyrka i Stockholm med konstnären Astri Bergman. Makarna Taube vilar på Maria Magdalena kyrkogård i Stockholm, mitt emot Lasse Lucidors minnessten. År 1960 hade Astri Taube på sin makes uttryckliga önskan skulpterat en byst av Evert, som gjuten på en pelare kom att bli hans gravsten.

En bild föreställande Evert Taube finns på den svenska 50-kronorssedeln sedan 1 oktober 2015. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Taube, Evert
Undertitel: De fyra vindarnas gata

Förlag: Stockholm : Bonnier
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 136416

Bindning & skick: Förlagsband med skyddsomslag. Boken har bruksspår men är i gott skick. 8:o . År: 1966 . Omfång: 259 s.. Språk: Svenska

Stockholm : Bonnier
136416
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt