.

Verne, Jules | En världsomsegling under havet

En världsomsegling under havet

av Jules Verne

601,89 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Under slutet av 1860-talet skrev Jules Verne sin berömda roman om kapten Nemo, den tungsinte hämnaren, som ombord på sin teknologiskt avancerade undervattensfarkost jagar fram genom världshaven på jakt efter inte bara de storslagna landskapen under vattenytan och de vetenskapliga bragderna, utan även de sjöburna imperiernas krigsfartyg och slavtransporter.

Kapten Nemo är det förorättade och indiginerade geniet, som under havsytan driver en storslagen upplysningsplan vid sidan av samhället och mänskligheten.

Denna utgåva är helt oavkortad och komplett nyöversatt från originalet av Erik Carlquist. Ett initierad efterord är skrivet av John-Henri Holmberg.

Jules Gabriel Verne (IPA: /v rn/), född 8 februari 1828 i Nantes i Pays de la Loire, död 24 mars 1905 i Amiens i Picardie, var en fransk författare av populärlitteratur och ungdomsböcker med en produktion av två handskrivna romaner om året. Han nådde stora internationella försäljningsframgångar och var genomgående omtyckt av litteraturkritiker. Hans författarskap omfattade huvudsakligen äventyrsromaner och science fiction, men han skrev även teaterpjäser, libretton med mera. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Verne, Jules
Förlag: h:ström - Text & Kultur, Umeå.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 426469

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o . År: 2012. Omfång: 434 s.. ISBN: 9789173271561. Språk: Svenska

426469
92 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt