.

Dagerman, Stig | Ormen

Ormen

av Stig Dagerman

469,81 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Stig Dagerman debuterade tjugotvå år gammal med romanen Ormen. Året var 1945 och den möttes av en förbluffad kritikerkår. Så våldsamt övertygande har ingen svensk författare i detta sekel debuterat, skrev Olof Lagercrantz i DN.
Med sina egna ord, som blivit klassiska, beskrev Dagerman sitt förstlingsverk så här: Författaren utför en undersökning över hur skräcken får en samling människor i sitt våld och hur de reagerar under trycket, var och en efter sina egna förutsättningar. Den tes han vill fastslå är att det främst gäller att erkänna den primitiva urångesten; den får icke förnekas. Ett samliv med ångesten är den enda livsform som kan skänka människan åtminstone någon liten möjlighet att uppleva sig själv.
Nu utges Ormen med ett nyskrivet förord av Siri Hustvedt.


Stig Halvard Dagerman, under en tid Jansson, ursprungligen Andersson, född 5 oktober 1923 i Älvkarleby, Uppsala län, död 5 november 1954 i Enebyberg, Danderyd, Stockholms län, var en svensk författare och journalist. Han var en av de mest framträdande författarna inom den svenska fyrtiotalismen och erhöll Svenska Dagbladets litteraturpris år 1946. Trots sin tidiga död hann Dagerman författa fyra romaner och ett större antal noveller, teaterpjäser, dikter, dagsverser och reportage. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Dagerman, Stig
Förlag: Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Svensk skönlitteratur
Artikelnr: 467795

Bindning & skick: Förlagsband. . År: Utg. 2010. Ej o.u.. Omfång: 301 s.. ISBN: 9789113023137. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Norstedts
467795
999 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt