.

Lovecraft, H. P. | Fasansfulla händelser i Dunwich

Fasansfulla händelser i Dunwich

Och andra noveller

av H. P. Lovecraft

375,47 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Den store skräck-/sf-/fantasy-pionjären Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) är främst känd som upphovsmannen till den där mycket speciella stämningen som uppstår när verklighetens konturer plötsligt förskjuts en aning och man får påhälsning från andra dimensioner. Följande noveller ingår: Skuggan från urtiden, Fasansfulla händelser i Dunwich, Graven, Bilden i huset. Volymen avslutas med ett informativt efterord om Lovecrafts författarskap i allmänhet och om dessa berättelser i synnerhet, av Lovecraftexperten Mattias Fyhr.


Howard Phillips Lovecraft, även känd som H.P. Lovecraft, född 20 augusti 1890 i Providence, Rhode Island, död 15 mars 1937 i Providence, var en amerikansk författare av främst skönlitteratur inom genrerna skräck, fantasy och science fiction. Han är speciellt känd för att infoga science fiction-element i skräckberättelser.

Lovecraft hämtade stor inspiration från kosmisk skräck - idén att livet är obegripligt för människans förstånd och att universum i grund och botten är främmande. De som genuint försöker förstå spelar med sin mentala hälsa som insats. Lovecrafts Cthulhu-mytologi såväl som den påhittade magiska boken Necronomicon har skapat en kult av anhängare. Han skildrar en värld där människorna är små och obetydliga sedda i jämförelse med skrämmande kosmiska urväsen.

Lovecraft hade en begränsad läsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död blivit uppmärksammade och är en källa till inspiration för såväl fans som författare, framför allt inom skräcklitteratur. Han har blivit en kultgestalt, och anses ofta vara en av de mest inflytelserika skräckförfattarna under 1900-talet. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Skräck (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lovecraft, H. P.
Undertitel: Och andra noveller

Förlag: Bakhåll
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 513774

Bindning & skick: Klotryggband. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2009. Omfång: 174 s.. ISBN: 9789177423003. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Bakhåll
513774
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt