.

Modiano, Patrick | Bröllopsresa

Bröllopsresa

av Patrick Modiano

450,94 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 2014: för den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld.
Patrick Modianos Bröllopsresa utkom för första gången på svenska 1992 i översättning av Katja Waldén och skildrar dokumentärfilmaren Jean som avbryter sin resa till Brasilien för att återvända till Frankrike och Paris där han börjar söka i sitt förflutna. Jean minns Ingrid, en judisk kvinna som han kände i sin ungdom och som senare begick självmord. Sökandet efter spåren efter Ingrid blir lika mycket en jakt på Jeans eget liv. Bröllopsresa är en noirdoftande berättelse som letar sig tillbaka till Frankrike under den tyska ockupationen, och boken anknyter med sitt tema om en ung judisk kvinnas öde till den senare dokumentärromanen Dora Bruder.
Patrick Modiano tilldelades Nobelpriset i litteratur år 2014 för den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld.Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Nobelpris (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Modiano, Patrick
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 591020

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2014. Omfång: 127 s.. ISBN: 9789100151836. Språk: Svenska

591020
5 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt