.

Ardelius, Lars | Där satan rullar i sanden

Där satan rullar i sanden

av Lars Ardelius

507,55 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

En fjortonårig fåraherde i Rhenlandet får en uppenbarelse: En ängel befaller honom att bege sig till Jerusalem utanför vars murar satan rullar sig i sanden. Med sina rena hjärtan ska pojken och hans följeslagare, ett tiotal andra barn, inta staden. Med på vandringen följer också några vuxna: en farbror, en köpman som är världsvan men tyvärr har en dragning till små gossar och en tokig gumma vars tio barn alla har dött.Längs vägen lurar allehanda faror, men de lyckas nå fram till Marseille för att därifrån via sjövägen ta sig till Palestina. Båten blir dock kapad av sjörövare och några dör. När de övriga slutligen kommer fram till Heliga landet hindras de av riktiga korsfarare från att ta sig in i Jerusalem. Bara ett par av dem lyckas återvända hem och berätta om sina upplevelser. I början av 1200-talet uppstod religiösa rörelser där fattiga människor fascinerades av korstågen och ville bege sig till det Heliga landet. Enligt flera krönikor var det två fåraherdar, en i Tyskland och en i Frankrike, som oberoende av varandra år 1212 samlade omkring sig stora skaror som försökte ta sig till Jerusalem. Med detta som bakgrund har Lars Ardelius skrivit en stor historisk roman, ett gripande epos om religion och vidskepelse, om trons styrka och berättelsens kraft.

Lars-Ove Ardelius, född 1 november 1926 i Falun, död 23 juli 2012 i Stockholm, var en svensk författare, bosatt i Stockholm. 1982-1984 var han ordförande i Sveriges Författarförbund.

Under första delen av sitt yrkesliv arbetade Ardelius som psykolog. Han hade även en bredare bakgrund, bland annat med arbete som sjöman, lektor/skribent om konst och lärare. På senare år sysslade han även med träskulptur. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Ardelius, Lars
Förlag: Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Svensk skönlitteratur
Artikelnr: 424601862

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2008. Omfång: 346 s.. ISBN: 9789113017792. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Norstedts
424601862
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt