.

Rydberg, Viktor | Romerske kejsare i marmor

Romerske kejsare i marmor

av Viktor Rydberg

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Viktor Rydberg reste 1874 till Italien. Där kom särskilt mötet med Rom och dess antika skatter att återföda hans arbetslust. Det främsta resultatet av denna nya vitalitet är Romerske Kejsare.

I den vandrar Rydberg genom det Kejserliga porträttgalleriet på Kapitolium. Han låter marmorstatyerna få liv och ger sin personliga bild av några av de mest ryktbara kejsarna. Inte minst Nero ges här ett annorlunda och mer mänskligt ansikte än vi är vana vid.

Viktor Rydberg (1828-1895) var journalist, vetenskapsman och författare. Som lyriker är han en av våra klassiker från 1800-talet och många av hans dikter är välkända i breda lager av svenska folket ännu idag. Kantat, författad till jubelfestpromotionen i Uppsala 1877, Den nya Grottesången och inte minst Tomten är exempel på dikter som fortfarande lever. Det är främst genom sin idédiktning som Rydberg har kommit att bli en klassiker som inte bara är hans egen tids utan även senare tiders. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Rydberg, Viktor
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 227391184

Bindning & skick: Halvfranskt band. Fint antikvariskt skick. Övre guldsnitt. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 1945. Omfång: 227 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

227391184
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad