.

Kornblatt, Joyce Reiser | Inget med kärlek att göra

Inget med kärlek att göra

av Joyce Reiser Kornblatt

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Novellsamlingen Inget med kärlek att göra är Joyce Reiser Kornblatts debutbok. Den innehåller åtta berättelser med inbördes olika motiv. I titelnovellen, som har den komprimerade romanens helgjutna form, finner en frånskild mamma som kommer hem från arbetet en lapp som lämnats av hennes femtonåriga dotter: “Det har ingenting med kärlek att göra, men nu ger jag mig av”. Mamman börjar genast söka efter dottern. Letandet sker på två plan, dels i det verkliga livet och dels i det inre. Hon erinrar sig hur relationer fungerat i hennes liv - mellan förädrar och barn, mellan nära släktingar - och analyserar tidigare uppbrott. Hon försöker finna ett mönster, en sorts gemensam nämnare i form av liknande orsaker och reaktioner.

Även flera av de övriga novellerna berättar om relationer mellan människor: kvinnan som jagar USA runt i en röd sportbil - det enda minnet av ett upplöst äktenskap - på jakt eftter sig själv, flickan som får en egen identitet då hon ensam får gå till slaktaren, den förlamade åldringen som får kontakt med en yngling i en vänthall i ett sjukhus. I sina berättelser ger oss Joyce Reiser Kornblatt prov på reaktioner inför omvälvande mänslkiga situationer som generationskonflikter, rivalitet, äktenskap, skilsmässor och ensamhet. Ändå förlorar hon inte någon gång kontakten med vardagen och de “små” känslor och händelser som ger livet innehåll.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Kornblatt, Joyce Reiser
Förlag: Wahlström & Widstrand, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 16098

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. Förlagsband, skyddsomslag. Något naggad på skyddsomslaget. 8:o . År: 1983. Omfång: 262, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9146143017. Språk: Svenska

16098
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad