.

Topelius, Christer | En bok om julen

En bok om julen

En litterär antologi

av Christer Topelius

198,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Julen är utan tvekan den skönaste och mest innehållsmättade av alla våra fester och helger. Den har också lämnat rika spår i vår litteratur - i romanen, dikten och novellen lika väl som i brev och memoarer.

I denna bok har Christer Topelius plockat ut en bukett av de finaste julskildringarna alltifrån Bellman och Anna-Maria Lenngren över Runeberg och Fredrika Bremer till Heidenstam, Lagerlöf, Hjalmar Bergman, Eyvind Johnson och Stina Aronson. De - och många fler av våra främsta författare - berättar i denna nya antologi om jular förr i världen och i vår egen tid, om jular på landet och i stan, på den skånska slätten och långt uppe i de norrländska obygderna. Och genom alla tider, i alla trakter och samhällslager kastar julen sitt varma sken, såväl över borgerliga idyller som torparnöd och stora, dramatiska skeenden.

Men boken vill inte enbart ge förnöjelse och avkoppling utan även kunskap om gamla traditioner - den vill spegla julen sådan den firades både under medeltiden och under de tre senast gångna seklerna i otaliga svenska hem. På så sätt blir verket både en kombination av skönlitterär underhållning av första klass och fängslande kulturhistoria samtidigt som den i sig fångar julens rika känslovärld av allvar, värme och glädje.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Topelius, Christer
Undertitel: En litterär antologi

Förlag: Svenska Kyrkans Diakonistyrelses Bokförlag, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur
Ämnesord: Skönlitteratur / Julseder Sverige
Artikelnr: 19148

Bindning & skick: Häftad. Häftad. Namnteckning på smutstitelbladet samt diskret stämpel på bakre omslaget. 8:o (stor) . År: 1960. Omfång: xv, 211, [1] s., 8 pl.-bl. . Språk: Svenska

19148
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad