.

Larsmo, Ola | En glänta i skogen

En glänta i skogen

Roman

av Ola Larsmo

432,08 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I ett litet brukssamhälle någonstans i västra Sverige pågick en livlig kamp mellan Norge och Sverige under andra världskriget. Flyktingar gick över gränsen och den norska motståndsrörelsens kurirer kom och vände åter. Kriget kom allt närmare.

I sin nya roman skriver Ola Larsmo om några personer som skulle ha kunnat vara verksamma på denna plats: motståndsmannen Randner vars spår försvinner in i gränsskogarna och Anton som hamnade mellan dem som var för och dem som var mot ockupationen av Norge. Spänningarna inte minst inom ortens hemvärn växte sig starka.

Mer än ett halvt sekel senare kommer Johan till den lilla bruksorten för att på plats göra efterforskningar inför sin magisteruppsats om den norska motståndsrörelsen. Tillsammans med Marianne, en kvinna som han trevande inleder ett kärleksförhållande med, söker han sig envist tillbaka i tiden och gör så småningom upptäckter som för honom ut på farlig mark.

Detta är en spännande och tankeväckande roman om hur starka motsättningar kan gå i arv. Sverige var “en glänta i skogen” under kriget, men de spänningar som fanns mellan pro- och antinazister var starka och kanske har de något att säga oss om de konflikter som finns under ytan i dagens Sverige.

Johan skriver om flyktingtrafiken mellan Norge och Sverige under 2:a världskriget. Han beger sig till ett litet brukssamhälle nära den norska gränsen för att göra efterforskningar. Medan han söker sig tillbaka i tiden upptäcker han att de gamla motsättningarna gått i arv och spänningarna finns kvar. Berättelsen utspelas än i nutid, än i det förgångna. Tänkvärt om hur konflikter lever vidare genom tiden. Inläst ur Bonnier, 2004


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Larsmo, Ola
Undertitel: Roman

Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 15482

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 2004. Omfång: 316, [2] s. ; 22 cm . ISBN: 9100101427. Språk: Svenska

15482
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt