.

Jelinek, Elfriede | De utestängda

De utestängda

av Elfriede Jelinek

432,08 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 2004: ”för hennes musikaliska flöde av röster och motröster i romaner och dramer som med enastående språklig lidelse blottar de sociala klichéernas absurditet och tvingande makt”. Fyra ungdomar, ett syskonpar och deras två kamrater. Rotlösa, känslomässigt kvävda, men med en hunger - efter närhet, värme och kärlek - så stor att de inte kan uttrycka sin längtan i ord. Denna hunger driver dem ut i det meningslösa, oprovocerade våldet.

“De utestängda” är en berättelse om det våld som uppstår i ett förtryckande samhälle och om de ordlösas maktlöshet. Och om föräldrar som aldrig borde ha haft några barn efetrsom de själva inte klarar av att leva. Än mindre klarar de av att ta hand om sårbara, vilsna ungdomar, som söker en riktning i sina liv.

“De utestängda” är en djupt oroande roman av en författare i absolut världsklass. Den är brännande aktuell och ohyggligt sann.

Djuplodande brottsstudie. I det sena 1950-talets Wien bildar fyra ungdomar, de kuvade tvillingarna Anna och Rainer, överklassflickan Sophie samt arbetarsonen Hans, ett gäng, där maktbegär, våld, hämnd, svartsjuka frodas. De utgör socialt ett tvärsnitt av det efterkrigstida Österrike, så fyllt av outredda traumata. E.J., österrikisk förf., 1946- . Nobelpris i litteratur 2004. Inläst ur Trevi, 1992


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Jelinek, Elfriede
Förlag: Forum, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 11243

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 2004. Omfång: 214, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9137127527. Språk: Svenska

Forum, Stockholm.
11243
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt