.

Lovecraft, H. P. | Cthulhu vaknar och andra ohyggligheter

Cthulhu vaknar och andra ohyggligheter

av H. P. Lovecraft

233,96 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I sitt hus i R'lyeh väntar döde Cthulhu drömmande.

27 noveller av skräckens mästare: bl.a. de ovanliga Polaris, Skräcken i Red Hook, Alkemisten och Juan Romeros övergång, samt humornovellernaGamle Bugs och Den ljuva Ermengarde, jämte klassiker som Cthulhu vaknar, Färgen som föll från rymden, Re-animator och Råttorna i muren. Kort och gott den definitiva utgåvan för oss som älskar skräck i allmänhet och Lovecraft i synnerhet.

Boken innehåller också ett förord om utgivningen av Lovecraft i USA av Martin Andersson och Fredrik F. G. Granlund samt Lovecrafts essä om konsten att skriva fantastik: Anmärkningar om att skriva fantastisk litteratur.

Denna utgåva innehåller också ett förord av Martin Andersson och Fredrik F. G. Granlund, samt Lovecrafts essä Anmärkningar om att skriva fantastisk litteratur.


Howard Phillips Lovecraft, även känd som H.P. Lovecraft, född 20 augusti 1890 i Providence, Rhode Island, död 15 mars 1937 i Providence, var en amerikansk författare av främst skönlitteratur inom genrerna skräck, fantasy och science fiction. Han är speciellt känd för att infoga science fiction-element i skräckberättelser.

Lovecraft hämtade stor inspiration från kosmisk skräck - idén att livet är obegripligt för människans förstånd och att universum i grund och botten är främmande. De som genuint försöker förstå spelar med sin mentala hälsa som insats. Lovecrafts Cthulhu-mytologi såväl som den påhittade magiska boken Necronomicon har skapat en kult av anhängare. Han skildrar en värld där människorna är små och obetydliga sedda i jämförelse med skrämmande kosmiska urväsen.

Lovecraft hade en begränsad läsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död blivit uppmärksammade och är en källa till inspiration för såväl fans som författare, framför allt inom skräcklitteratur. Han har blivit en kultgestalt, och anses ofta vara en av de mest inflytelserika skräckförfattarna under 1900-talet. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Skräck (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lovecraft, H. P.
Förlag: Hastur
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 486854

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: u. å.. Omfång: 362 s.. ISBN: 9789186835026. Språk: Svenska

Hastur
486854

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt