.

Nilsson, Ola | Kärleken gömmer minnet

Kärleken gömmer minnet

av Ola Nilsson

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:


En kär vän begravs, en konstutställning ska öppnas och ett träd ska fällas. I en kista ligger kvarlåtenskapen från en svensk SS-soldat gömd och en författare har drabbats av skrivkramp.
Barndomsvännerna Arvid, Mirjam och Stefan har lämnat byn för staden, men arvet från skogen lever kvar i dem vare sig de vill det eller inte. Är viljan att dra ut i krig densamma som viljan att skapa eller är de i själva verket varandras motsatser?
Kärleken gömmer minnet är en roman om vänskap, sorg och skapande.
Romanen utgör den avslutande delen i Ola Nilssons romantrilogi om en norrländsk by och dess invånares skilda livsöden.
Magiskt slut på trilogi ... En stilistiskt fantastisk roman. Det är en värld Ola Nilsson har skapat; en Jämtlandsvärld med en särskild doft, en egen ton. Omisskännlig. Den är måhända alltid brutal i någon mening, men aldrig hopplös. Få har lyckats skildra ljuset i mörkret och mörkret i ljuset som Nilsson utan att det blir sökt.Nilssons stilistik liknar inget annat som jag läst på senare år inte för att själva formen skulle vara ovanlig, utan för att han gör det så mycket bättre än alla andra. Tio år efter Kerstin Ekmans Vargskinnet har Jämtland nu fått ytterligare en trilogi. Man får lätt för sig att något av magin måste ligga i platsen, för båda hör helt klart till det bästa i svensk litteratur från 2000-talet.
Upsala Nya Tidning
... ett egenartat och väsentligt författarskap har inletts.
Aftonbladet
... en njutning att läsa Kärleken gömmer minnet. ... Med Kärleken gömmer minnet kan jag konstatera att det inte bara håller, varje del överträffar den föregående och tillsammans bildar helheten en komplett och finstämd historia centrerad kring och med utgångspunkt från en liten by i Norrland.
Skånskan
Ola Nilsson har mutat in ett eget landskap i den svenska samtidsprosan.
Helsingsborgs Dagblad
En tunn men vibrerande liten roman
Gefle Dagblad
... den absolut bäst destillerade hittills. För han är så exakt, så utförlig och ändå sparsmakad i sin prosa att jag vill applådera av förtjusning där jag sitter. Som ett vackert, omsorgsfullt inslaget paket med molvärk för magen och svagt fågelkvitter i någon sorts ljusning, eller tröst.
Borås tidning
... en njutning att vistas i hans stillsamt skälvande prosa som så lyhört fångar knutna känslor och ordlös existentiell smärta
Norrköpings tidningar
Ola Nilssons avslutande del i sviten om den norrländska byn är den bästa. Här finns, trots händelselösheten, ändå något som lockar och utmanar både tanken och känslan. I de tre romanerna har han skapat ett litterärt landskap som i ett mindre format påminner om William Faulkners Yoknapatawpha County.
Västerbottens-Kuriren
Ja, vi är alla, liksom personerna i Ola Nilssons böcker är alla, oss och sig själva. Så är det hos de riktigt bra berättarna.
Nerikes Allehanda


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Nilsson, Ola
Förlag: Natur & Kultur
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Glesbygd
Artikelnr: 499091

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). Pappband med skyddsomslag (förlagets). Bra antikvariskt skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2012. Omfång: 134 s.. ISBN: 9789127130005. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Natur & kultur
499091
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad