.

Ljungstedt, Aurora | En jägares historier

En jägares historier

av Aurora Ljungstedt

432,08 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Det börjar med poströveri och mord i Kolmårdens trollskogar. Med en kringströvande jägare som berättare utvecklas den episodiska romanen till en halsbrytande väv av intriger, märkliga karaktärer och spöklika skeenden. En konstnär får visioner av förgången tid på en herrgård, där den döda ägarinnan går igen. En italiensk doktor korrumperar livet i herresätet med hypnotiska konster och sin makt över liv och död. Konstnären följer doktorn i hans fotspår och hamnar i Stockholms mörkaste och farligaste slum. I den avslutande historien blir jägaren vän med den hemlighetsfulla Harold, som lever tillbakadragen i sin idylliska stuga Drömmen djupt inne i Kolmården skogar, tyngd av sitt livs stora hemlighet. En sällsam och bitterljuv dubbelgångarhistoria.

Aurora Ljungstedt (1821-1908) var under sin livstid mycket omtalad och läst. Efter att ha varit bortglömd i många år har hon numera fått en renässans med sina romaner om övernaturligheter och brott – det var hon som skrev vårt lands första deckare. En jägares historier är en unik samling svensk skräckromantik.

Aurora Ljungstedt (1821-1908) var under sin livstid mycket omtalad och läst. Efter att ha varit bortglömd i många år har hon numera fått en renässans med sina romaner om övernaturligheter och brott - det var hon som skrev vårt lands första deckare. En jägares historier är en unik samling svensk skräckromantik.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Fantastik (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Ljungstedt, Aurora
Förlag: Hastur förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Skönlitteratur
Artikelnr: 499827

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2013. Omfång: 330 s.. ISBN: 9789186835125. Språk: Svenska

Hastur förlag
499827
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt