.

Bukowski, Charles | Kvinnor

Kvinnor

av Charles Bukowski

80,19 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Henry Chinaski har just passerat de 50 och lämnat jobbet på posten. När romanen börjar har han inte legat med en kvinna på fyra år. Han betalar underhåll för sin sexåriga dotter, har en skilsmässa och ett långt förhållande med en tio år äldre kvinna bakom sig. Då lossnar det. Böcker publiceras och han får snurr på uppläsningsturnéerna som känd poet. Kvinnorna kommer, och en och annan gillar travbanor och boxningsringen. Många är unga, någon riktigt rik, en jobbar som servitris. De vill ha honom: Debra, Liza, Joanna, Dee Dee, Nicole och Chinaski lever efter sitt ordspråk: Stick med min tjej, men låt min bil vara.

Charles Bukowskis tredje roman heter Kvinnor. Den tar vid där Postverket slutar.

I efterordet till Kvinnor skriver författaren och journalisten Ann Charlott Altstadt: Det starkaste intrycket från Bukowskis romaner var inte den sadistiska pappan, de groteska acneproblemen eller ens att han började dagen med att spy. Utan att en så ful, snuskig suput omgavs av så många kvinnor som ville ligga med honom.


Charles Bukowski född i Andernach i Västtyskland 1920; flyttade med föräldrarna till USA som tvååring, växte upp i Los Angeles där han bodde större delen av sitt liv och drog sig fram med allehanda jobb, bland annat på posten, publicerade sin första novell vid tjugofyra års ålder och började skriva poesi i trettiofemårsåldern, har vid det här laget givit ut närmare femtio böcker med poesi och prosa, därav sex romaner. Finns översatt runt om i världen.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Bukowski, Charles
Förlag: Lindelöws bokförlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 502936

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 12:o (mindre än 148x210 mm) . År: 2008. Omfång: 411 s.. ISBN: 9789185379132. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

502936
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt