.

Stevenson, Robert Louis | Tusen och fler nätter

Tusen och fler nätter

av Robert Louis Stevenson

177,36 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Förmodligen är Robert Louis Stevenson mest känd för sina böcker Dr Jekyll och Mr Hyde, Kidnappad och Skattkammarön, men höjdpunkten i hans konstnärliga gärning står nog ändå att finna i novellsamlingen Tusen och fler nätter (”New Arabian Nights”, 1882). Dessa texter är samtliga ypperliga bevis på Stevensons förmåga att blanda berättarglädje och spänning med ett bländande vackert och kärnfullt språk, och samtidigt ger de en fin sammanfattning av hans tidiga författargärning.

Denna utgåva - nu för första gången i svensk översättning - innehåller samtliga noveller från originalet, bland annat de berömda novellerna i ”Självmordsklubben”. Utgåvan innehåller dessutom ett fylligt efterord om Stevensons liv och gärning av översättaren Arthur Isfelt.

Robert Louis (eg. Lewis) Balfour Stevenson, född 13 november 1850 i Edinburgh, Skottland, död 3 december 1894 i Vailima, Upolu, Samoa, var en brittisk (skotsk) romanförfattare, poet och reseskildrare. Livet igenom plågades han av vacklande hälsa och han reste därför ivrigt över flera kontinenter i ständig jakt på ett klimat som skulle kunna understödja ett tillfrisknande. Stevensons mest kända böcker är Skattkammarön och Dr Jekyll och Mr Hyde. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Stevenson, Robert Louis
Förlag: h:ström - Text & Kultur, Umeå.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: h:ström
Artikelnr: 592899

Bindning & skick: 8:o . År: 2009. Omfång: 368 s.. ISBN: 9789173270861. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

592899
999 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt