.

Goeldlin, Michel | Öknens skördar

Öknens skördar

av Michel Goeldlin

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I Sahara lever tuaregerna, »det blå folket», öknens herrar i hundratals år. Kameler, får och getter är deras rikedom. Men klimatet förändras. Torkan breder ut sig, betet försvinner. Och omvärlden tränger sig på.
Öknens skördar berättar om tuaregerna Brahm och Zara och deras lille son Dami. De lever ett traditionellt liv som nomader, men torkan har gjort att stammens läger Timisi har kommit att bli en permanent boplats vid öknens allt fåtaligare vattenhål. En dag känner Brahm en egendomlig darrning i marken och ger sig ut för att ta reda på orsaken. En dagsritt från Timisi finner han något oerhört: en oljeborranläggning. Han inser att en sådan granne kommer att innebära slutet för det liv de hittills levt i Timisi. Han lastar kamelerna och beger sig tillsammans med Zara och Dami iväg för att leta efter en ny boplats på andra sidan bergen och öknarnas öken.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Goeldlin, Michel
Förlag: Elisabeth Grate Bokförlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 592998

Bindning & skick: I nyskick. Illustrerat häftad med flikar (danskt band). I nyskick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2007. Omfång: 142 s.. ISBN: 9789197658836. Språk: Svenska

592998
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt