.

Forssell, Lars | De rika

De rika

av Lars Forssell

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

“De rika” är en berättelse om den obönhörliga press som en samhällsklass, en släkt, en familj kan utöva på sina “svagare” medlemmar. I ett större perspektiv kan man kanske kalla den en roman om samhällsförtrycket i allmänhet. Två av huvudpersonerna, pojken Mikael och hans faster Jenny, flyr åt olika håll - eller åt samma vilket man vill - den förra in i alkoholismen och den senare in i sinnessjukdomen.
Huvudpersonerna avtecknar sig mot en fresk av släktlegender och släkthistoria, släktbjudningar och släktsammanhållning, kort sagt det “skyddande av gemensamma personliga och ekonomiska intressen” som man finurligt nog brukar ge ett annat namn: släktsammanhållning och släktkärlek.

Lars Hans Carl Abraham Forssell, född 14 januari 1928 i Stockholm, död 26 juli 2007 i Stockholm , var en svensk författare och ledamot av Svenska Akademien 1971-2007 (stol nummer 4). Han var en mångsidig författare som var verksam i många genrer, däribland poesi, dramatik, visor, barnböcker, översättningar. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Forssell, Lars
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 2694196

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1976. Omfång: 134 s.. ISBN: 9100408212. Språk: Svenska

2694196
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt