.

Ekman, Kerstin | Springkällan

Springkällan

av Kerstin Ekman

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Tora har blivit ägare till Café Cosmopolite. Hon har hårdnat, men så hård är hon inte att hon kan avvisa arbetslösa ynglingar som beställer en sockerdricka och tolv glas. Efter ett kort äktenskap är hon änka med två pojkar men inte ensam i kampen för värdighet och ett drägligare liv. Runt henne finns Frida, hennes dotter Ingrid och de andra kvinnorna som hjälper varandra när storstrejken och världskriget hotar med hunger.

I början av 70-talet påbörjade Kerstin Ekman den stora romansviten om Kvinnorna och staden. Böckerna Häxringarna, Springkällan, Änglahuset och En stad av ljus, berättar om hur staden Katrineholm växer fram i industrialiseringens Sverige. I dessa fyra romaner finns Kerstin Ekmans berömda skildringar av kvinnors arbete, som hon skriver om med humor och stor sakkunskap och inlevelse. (fr förlaget)

Kerstin Lillemor Ekman, född Hjorth den 27 augusti 1933 i Risinge församling i Östergötland, är en svensk författare och ledamot av Samfundet De Nio, samt tidigare ledamot av Svenska Akademien 1978-2018.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Ekman, Kerstin
Förlag: Bonniers
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 5698195

Bindning & skick: Pappband. Mindre riss på skyddsomslag. Normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 1976. Omfång: 299 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Bonniers
5698195
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad