.

Alfvén, Inger | När jag tänker på pengar

När jag tänker på pengar

av Inger Alfvén

158,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Pengar är vår tids största samtalsämne. Det började på 1980-talet. Plötsligt var det inte fult längre att tala om pengar och då visade det sig, precis som med sex några decennier tidigare, att ämnet i oanad grad sysselsätter oss alla. Kanske är det bara nyförälskade som tänker mer på kärlek än på pengar.

Den här historien utspelar sig i Stockholm under några dagar i september 1997, medan högsommarvärmen ligger som ett täcke över fosterlandet och förhoppningarna om att få hålla de olympiska spelen år 2004 grusas. Den handlar om familjen Holger och Gunnel Bergek och deras vuxna barn, Jesper och Peter, och Peters hustru Miranda. Bergeks är en lyckligt lottad familj. De älskar varandra och därtill kommer att direktör Bergek är en förmögen man. Men mycket pengar förefaller inte att minska bekymren med dem.

“När jag tänker på pengar är en bok som tvingar oss att reflektera över vad vi egentligen tillåter våra tankar att kretsa kring, att ta ställning till våra satsningar.” / Merete Mazzarella, DN

“Inger Alfvén har skrivit en sträckläsningsroman...” / Gotlands Tidningar

Inger Maria Alfvén, född 24 februari 1940 i Solna församling i Stockholms län, är en svensk författare. Hon är dotter till Hannes Alfvén och brorsondotter till Hugo Alfvén. Alfvén blev socionom 1964 och har bland annat arbetat som kurator.

Alfvéns böcker gestaltar existentiella och moraliska konflikter såsom nedärvda könsroller, kärlek, livslång vänskap och ensamhet. Hon fick sitt stora genombrott med romanen S/Y Glädjen 1979.

2002 debuterade Alfvén som dramatiker med pjäsen Regnbågens rot, som handlar om tre systrars liv och utveckling under det förra seklets sista decennier.

Alfvéns böcker består framför allt i den direkta återgivningen av vad som rör sig i människornas medvetanden. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Alfvén, Inger
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 10527197

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 1998. Omfång: 303, [1] s.. ISBN: 9789100566524. Språk: Svenska

10527197
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad