.

Achebe, Chinua | Termitstackarna på savannen

Termitstackarna på savannen

av Chinua Achebe

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I den västafrikanska staten Kangan härskar ett bedrägligt lugn. Men under ytan finns kritiken mot offentliga avrättningar, mot presidentens maktmissbruk, mot korrumperade fackföreningsledare.

Preseidenten känner sin ställning hotad och bestämmer sig för att undanröja sina fiender. Framtiden blir plötsligt osäker för hans gamla vänner, som en gång hjälpt honom till makten: Ikem Osodim chefredaktör för National Gazette, informationsministern Chris Oriko och dennes flickvän Beatrice.

Denna bok ger en färgrik och självkritisk, men även humoristisk bild av en kaotisk politisk situation i dagens Afrika. Det är en bok som med skarpsyn och människokärlek skildrar maktens spel och maktens filosofi.

Chinua Achebe är bosatt i Nigeria och har skrivit romaner, noveller,poesi, essäer och barnböcker. Till svenska har tidigare översatts “Allt går sönder” och “En folkets man”.

Chinua Achebe, född 16 november 1930 i Ogidi, Anambra, Nigeria, död 21 mars 2013 i Boston, Massachusetts, USA, var en nigeriansk romanförfattare och poet, ansedd och kontroversiell litteraturkritiker, och en av 1900-talets mest lästa författare. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Achebe, Chinua
Förlag: Ordfronts förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 11171191

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 1989. Omfång: 283 s.. Språk: Svenska

Ordfronts Förlag
11171191
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad