.

Ekman, Kerstin | En stad av ljus

En stad av ljus

av Kerstin Ekman

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I slutet av 1970-talet kommer Anne-Marie till Sverige och sin gamla hemstad för att sälja det hur hon ärvt efter sin döde far. Här konfronteras hon med minnet av det förflutna, framför allt fadern, Henning, en undantagsmänniska som bara dottern förstod. Hennes liv med Henning väcker halvt bortträngda händelser till som nu blir levande för henne. Runt henne rör sig också andra sidor av världen och andra människor som liksom Jenny och Ingrid också är välkända från de tidigare romanerna i sviten Kvinnorna och staden.

I början av 70-talet påbörjade Kerstin Ekman den stora romansviten om Kvinnorna och staden. Böckerna Häxringarna, Springkällan, Änglahuset och En stad av ljus, berättar om hur staden Katrineholm växer fram i industrialiseringens Sverige. I dessa fyra romaner finns Kerstin Ekmans berömda skildringar av kvinnors arbete, som hon skriver om med humor och stor sakkunskap och inlevelse.

Detta är en stark, fängslande och vemodigt tankfull berättelse och med ett stråkdrag av mystik igenom den intensiva, illusionsfria men oändligt varma skildringen av människor.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Ekman, Kerstin
Förlag: Bonniers
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 11173193

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i sämre antikvariskt skick. 4:o (upp till cirka 210x297 mm) . År: 1983. Omfång: 494 s.. Språk: Svenska

Bonniers
11173193
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt