.

Doctorow, Edgar Lawrence | Billy Bathgate

Billy Bathgate

Gangsterns lärling : roman

av Edgar Lawrence Doctorow

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Året är 1935, och platsen New Yorks hamn. En bil med släckta lyktor kör fram till en båt, och en man förs ombord. Vår berättare, den femtonårige Billy Bathgate fron Bronx, som gjort sig till gangsterkungen Cutch Schultz lärling, smyger med ombord. På en nattlig seglats blir han bittne till en klassisk uppgörelse i gangstervärlden: han ser hur offret placeras med sina fötter i baljan med cement flr att därefter stilla knuffas överbord.

Och från det ögonblicket är Billy vår oskiljaktige ledsagare in i 30-talets kriminella halvvärld med alla dess typer, miljöer och våldsamma händelser. Men denna bok är mer än bara ett mästerligt återskapande av en faktisk verklighet. Den är också en lustfylld gestaltning av alla våra myter och fantasier kring en ständigt lockande värld, där makt och våld öppet styr individernas öden. Och så växer berättelsen om Billy och Dutch Schultz ut till en tidlös krönika över hur våldet och makten alltid orsakar den mäktiges egen undergång. Mord leder till mord. Makt föder motmakt.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Doctorow, Edgar Lawrence
Undertitel: Gangsterns lärling : roman

Förlag: P. A. Norstedt & Söner, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 13022194

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. Förlagsband, skyddsomslag. I närapå nyskick. 8:o . År: 1989. Omfång: 382, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9118914926. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

13022194
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad