.

Forester, C. S. | Himmel och skog

Himmel och skog

av C. S. Forester

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

C. S. Forester för oss här in i en sällsam värld, ett negerrike i Centralafrika för hundra år sedan. Över detta rike härskar Loa, som är kung och gud i en person, broder till solen och månen, dyrkad av sitt folk som ett högre väsen. Men livet bland skogsfolket får inte alltid fortgå efter sina urgamla riter och föreställningar. Olyckan faller över Loa och hans folk i form av angrepp utifrån, förstörelse, död och slaveri. Guden-konungen blir krigsfånge, men räddas av sin favorithustru och son för att efter äventyrliga färder genom skogarna återförenas med sitt decimerade folk som går en ny storhetstid till mötes. Men även den får sitt slut när den europeiska kolonisationen tränger in till dessa urskogstrakter.

Cecil Scott C.S. Forester, författarpseudonym för Cecil Louis Troughton Smith, född 27 augusti 1899 i Kairo, Egypten, död 2 april 1966 i Fullerton, Kalifornien, var en brittisk författare, mest känd för sina böcker om Hornblower. Horatio Hornblower är en fiktiv figur som är huvudperson i en boksvit om sjöstriderna under Napoleonkrigen. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Forester, C. S.
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 13793197

Bindning & skick: Häftad. Häftad, ouppskuren. Mindre skada med förlust å rygghuvud. 8:o . År: 1949. Omfång: 275 s.. Språk: Svenska

13793197
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad