.

Widding, Lars | Leoparderna

Leoparderna

av Lars Widding

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Har de svarta där borta på farmen i det ödsliga Zambabwe rätt i sin tro: är det verkligen den svenska utvandraren Åke Stenfälts förfädersandar som vill hämnas på honom i skepnad av anfallande leoparder?

Det är år 1985. Änkemannen Stenfält, 65 år gammal, lever både i det fröflutna i Västerbotten på 20- och 30-talet och i dagens afrikanska samhälle samtidigt som den ena oförklarliga och dramatiska händelsen efter den andra drabbar honom.

Varför bryter sig den förrymda leoparden in i just Stenfälts hotellrum mitt i Harare efter att han firat Lucia i svenskkolonin?

Varför förvandlas plötsligt den leopard man skjutit uppe i djungeln strax utanför Stenfälts farm till ett gammalt människoskelett, blad vars rester men hittar svensk skyttemedalj exakt likanande den som en gång tillhörde Stenfälts farfar, den indelte soldaten vid Västerbottens regemente?

Plötsligt gör en ödesdiger ung kvinna sin entré, en dotter till en av hans ungdomsvänner i Umeå för länge sedan. Är hon också utsänd av förfädernas andar för att hemsöka honom och ge honom en obarmhärtig sanning om hans förlorade småstadeidyll i Umeå?


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Widding, Lars
Förlag: Norstedts
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 20458190

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Författarens dedikation. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 1986. Omfång: 212 s.. Språk: Svenska

Norstedts
20458190
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt