.

Johnson, Eyvind | Några steg mot tystnaden

Några steg mot tystnaden

En roman om fångna

av Eyvind Johnson

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1974: ”för en i länder och tider vittskådande berättarkonst i frihetens tjänst”. Ett väldigt släktträd, med rötter i fransk medeltid och med förgreningar uppe i svenskt 1700-tal, tar form i denna bok. Bokens huvudperson eller i varje fall dess samlande gestalt, som släktforskare, återberättare, självgranskare, är Robert Guenole, en åldrande advokat i Paris. Från hans liv löper i ett rikt och sinnrikt mönster trådarna till romanens tre i varandra skiktade berättelser. Närmast oss i tiden är en berättelse om kärlek, om ett ungt svenskt par - han är brorson till Guenole - i sydschweiz strax efter andra världskriget. I en annan berättelse utspelas handingen under Napoleontiden; här rör det sig dels om det av Napoleon arrangerade mordet på hertigen av Enghien, dels om ett gåtfullt brottsfall som framstår som ett massmord. Den tredje berättelsen skildrar kvällen före slaget vid Nancy 1477.

Olof Edvin Verner Eyvind Johnson, född 29 juli 1900 i Björkelund utanför Boden, död 25 augusti 1976 i Stockholm, var en svensk författare och översättare.

Eyvind Johnson var en proletärförfattare som tog intryck av samtidens nya litterära strömningar. Han betraktas som den moderna romankonstens främste banbrytare i Sverige. Han debuterade 1924 och fick sitt genombrott på 1930-talet med den självbiografiska romansviten Romanen om Olof. Till hans främsta verk hör Krilontrilogin, Strändernas svall och Hans nådes tid.

Han blev ledamot av Svenska Akademien (stol nummer 11) 1957 och erhöll Nobelpriset i litteratur 1974, tillsammans med Harry Martinson - den hittills senaste gången som nobelpriset i litteratur har delats mellan två personer. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Johnson, Eyvind
Undertitel: En roman om fångna

Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 28471

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1973. Omfång: 461 s.. ISBN: 9100385034. Språk: Svenska

28471
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad