.

Lovecraft, H. P. | Vid vansinnets berg

Vid vansinnets berg

av H. P. Lovecraft

233,96 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Howard Phillips Lovecraft, även känd som H.P. Lovecraft, född 20 augusti 1890 i Providence, Rhode Island, död 15 mars 1937 i Providence, var en amerikansk författare av främst skönlitteratur inom genrerna skräck, fantasy och science fiction. Han är speciellt känd för att infoga science fiction-element i skräckberättelser.

Lovecraft hämtade stor inspiration från kosmisk skräck - idén att livet är obegripligt för människans förstånd och att universum i grund och botten är främmande. De som genuint försöker förstå spelar med sin mentala hälsa som insats. Lovecrafts Cthulhu-mytologi såväl som den påhittade magiska boken Necronomicon har skapat en kult av anhängare. Han skildrar en värld där människorna är små och obetydliga sedda i jämförelse med skrämmande kosmiska urväsen.

Lovecraft hade en begränsad läsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död blivit uppmärksammade och är en källa till inspiration för såväl fans som författare, framför allt inom skräcklitteratur. Han har blivit en kultgestalt, och anses ofta vara en av de mest inflytelserika skräckförfattarna under 1900-talet. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Skräck (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lovecraft, H. P.
Förlag: Alastor
Serie: Alastor Klassiker
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Polarexpeditioner Romaner
Artikelnr: 233857209

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2020. Omfång: 191, [1] s.. ISBN: 9789189633643. Språk: Svenska

Alastor
233857209
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt