.

Meyrink, Gustav | Den violetta döden

Den violetta döden

av Gustav Meyrink

394,34 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Gustav Meyrink är idag mest känd för romaner som Golem, Det gröna ansiktet och Valborgsmässa. Men det var som novellist han först gjorde sig ett namn. Han debuterade 1901 i tidskriften Simplicissimus, och där fortsatte han att förnöja läsekretsen med märkliga historier av vitt skilda slag. Han visade sig vara en spetsig och spefull satiriker men hade också sinne för det groteska, makabra, sällsamma och fantastiska. Samhällskritiken är tydlig, men Meyrink uppträder också som skräckromantiker med ockulta intressen. Samtidigt som han hejdlöst raljerar med militarister, nationalister och kälkborgare öppnar han för tillvarons mysterier och dolda dimensioner. Han är satiriker och esoteriker i en och samma person. Ibland kan man få E.T.A. Hoffmann i tankarna, men redan samtiden fann dessa historier så speciella att man helt enkelt valde att beskriva dem som Meyrinkska.

Med Den violetta döden presenteras nu för första gången i Sverige ett brett urval av Gustav Meyrinks egensinniga och märkligt fascinerande noveller.

Gustav Meyrink, egentligen Meier eller Meyer, född 19 januari 1868 i Wien i Österrike-Ungern, död 4 december 1932 i Starnberg i Bayern, var en österrikisk skräckromantisk, fantastisk författare. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Fantastik (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Meyrink, Gustav
Förlag: Hastur förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 251251208

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: u. å.. Omfång: 186 s.. ISBN: 9789186835255. Språk: Svenska

Hastur förlag
251251208
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt