.

Fitinghoff, Laura | Barnen ifrån Frostmofjället

Barnen ifrån Frostmofjället

En barnberättelse för små och stora

av Laura Fitinghoff

218,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Ska Ante, Anna-Lisa, Maglena och de andra tillsammans med den kloka geten Gullspira överleva i den kalla vintern? Ska de klara sig undan vargar och björnar? Hur ska de hitta någonstans att bo och hur ska de slippa att hamna på fattighuset? Finns det vuxna människor som verkligen förstår vilka barn det är som vandrar i snön och kylan både natt och dag? Går det att överleva utan mor och far?

Berättelsen om de sju föräldralösa barnens vandring från fjället ned till kusten är oavbrutet spännande. Den berättar om hur viktiga barn är och om vilken gåva det är att få vara förälder. Det är också en berättelse om livet, om att hålla ihop, om att tänka på andra innan man tänker på sig själv och om hur livet var i Sverige en gång. Samtidigt beskriver boken hur barn har det runt om i världen just nu.

1860 var ett nödår i Ångermanland och det är den vintern som barnen i boken vandrar från fjället ner till kusten. De sju barnens mor dör och de beslutar sig för att fly. Barnen vill inte tvingas ifrån varandra och hamna hos främmande människor som inte tycker om dem.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Barn & Ungdom (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Fitinghoff, Laura
Undertitel: En barnberättelse för små och stora

Förlag: Ljus
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 251712209

Bindning & skick: Klotband (förlagets). Något kantstött. Något lagernött. Snedläst. Normalt antikvariskt skick. Fjärde uppl. Gulnad inlaga. Illustrerad. Fläckar på omslaget. Dedikation (ej förf). 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1911. Omfång: 224 s.. Språk: Svenska

Ljus
251712209
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad