.

Doyle, Arthur Conan | Thoths ring

Thoths ring

av Arthur Conan Doyle

120,75 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Thoths ring (1890) är en klassisk skräckberättelse av Arthur Conan Doyle (1859-1930), författaren till historierna om mästerdetektiven Sherlock Holmes. Denna utgåva av Thoths ring är tryckt i endast 400 handnumrerade exemplar.

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle, född 22 maj 1859 i Edinburgh, död 7 juli 1930 i Crowborough i East Sussex, var en skotsk läkare och författare, mest känd för sina böcker om mästerdetektiven Sherlock Holmes och doktor Watson. Doyle var brorson till illustratören Richard Doyle.

Totalt skrev Doyle 56 noveller och fyra romaner om Sherlock Holmes och doktor Watson. Utöver böckerna om detektiven på Baker Street har Doyle även skrivit ett flertal andra verk. Dessa är relativt okända, möjligen med undantag av En försvunnen värld som även gjorts som TV-serie vid flera tillfällen.

Doyle var utbildad läkare, men försörjde sig som författare. När den första Sherlock Holmes-novellen publicerades i nystartade tidskriften The Strand Magazine, ökade hans läsarskara enormt. Vissa trodde att huvudpersonen fanns på riktigt. Andra antog att Conan Doyle var en lika skicklig detektiv och vände sig till honom med svårlösta kriminalfall. Några av dessa gåtor lyckades Doyle faktiskt lösa, och han blev hyllad för sin genialitet. Efter första världskriget, då flera familjemedlemmar dött, vände han sig till spiritismen, för att försöka få kontakt med sina närstående. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Doyle, Arthur Conan
Förlag: Hastur förlag
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Egyptologer Noveller
Artikelnr: 4712215

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: u. å.. Omfång: 38, [2] s.. ISBN: 9789186835491. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Hastur förlag
4712215
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt