.

Rådström, Pär | Ärans portar

Ärans portar

av Pär Rådström

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:Pär Rådströms roman är en underhållande skildring av 50-talets Stockholm, befolkat av reklamfotografer, fotomodeller, mannekänger, unga skalder och elever vid Dramatens elevskola. Hjälten, eller i alla fall huvudfiguren, är Astolf Felixon. Han drömmer om att bli rik och berömd. Hans kontrast är Greg Bengtsson, en trött och svårmodig och minnestyngd man, som alltid tänker på sin sjöroman utan att någonsin kunna skriva den. Parallellt löper en berättelse om öden och äventyr ombord på M/S Kalypso, i vilken sjömannen-potatisskalaren John Bergström redovisar den tillvaro av bottenlös tristess som för Greg Bengtsson ter sig drömlikt åtråvärd. Ärans portar är en briljant skildring av 50-talets undre bohemvärld i Stockholm. Men under den glittrande ytan döljer sig andra stämningar en underström av bitter ironi och upprorisk fränhet liksom värme och djup mänsklig förståelse.

Pär Kristian Rådström, född 29 augusti 1925 i Stockholm, död 29 augusti 1963 i Högalid, Stockholm, var en svensk författare, journalist och radioman. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Rådström, Pär
Förlag: Bra klassiker
Serie: Bra klassiker
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 6814216

Bindning & skick: Förlagsband. Fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1984. Omfång: 226 s.. Språk: Svenska

Bra klassiker
6814216
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad