.

Auster, Paul | Osynlig

Osynlig

av Paul Auster

88,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Paul Benjamin Auster, född 3 februari 1947 i Newark, New Jersey, är en amerikansk författare och manusförfattare. Han är gift och har en dotter med författaren Siri Hustvedt.

I sitt författarskap är Auster inspirerad av såväl europeisk, främst Franz Kafka och Samuel Beckett, som amerikansk berättarkonst. Slumpens och ödets nyckfulla inverkan är ett ständigt återkommande tema. Huvudpersonerna är ofta förlorare i marginalen av samhället som söker efter en identitet och mening med sina liv. Typiskt för Austers berättelser är allt som händer på ett eller annat sätt visar sig hänga ihop; i slutet av romanerna knyts de mest osannolika sammanträffanden ihop. Auster är också känd för att blanda fiktion och verklighet, ofta dyker romanfigurer som mycket liknar honom själv, eller till och med bär hans namn, upp i hans fiktioner.

Austers genombrott kom med New York-trilogin där han i en nyskapande postmodernistiskt berättarstil kombinerar den hårdkokta amerikanska kriminalromanen med en Kafka-artad mardrömsvärld. I dessa romaner framstår berättaren som en privatdetektiv som försöker lösa gåtor i en svåröverskådlig tillvaro. Den följdes av bland annat Slumpens musik, en tydligt Kafkainspirerad berättelse som samtidigt är en metaroman om förhållandet mellan författaren och hans fiktion. Bland senare romaner märks den kritikerhyllade Illusionernas bok där Auster i berättelsen om den gåtfullt försvunne stumfilmsskådespelaren Hector Mann varierar och fördjupar sina centrala teman om krossade illusioner och slumpens skoningslöshet. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Auster, Paul
Förlag: Bonnier pocket
Serie: Bonnier pocket
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Artikelnr: 10964211

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. Fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2011. Omfång: 315 s.. ISBN: 9789174292022. Språk: Svenska

Bonnier Pocket
10964211
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt