.

Boye, Karin | Kallocain

Kallocain

av Karin Boye

158,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Kallocain är en framtidvision över ett polisstyrt och militariserat övervakningssamhälle. Med sin sanningsdrog har kemisten Leo Kall funnit en väg in till medborgarnas själar. Det visar sig att de flesta hyser heta drömmar om uppror mot Världsstaten och en önskan om Ökenstaden - en avlägsen plats för frihet och kärlek. Leo Kall börjar själv tvivla på Staten och ifrågasätta sin roll som lojal medsoldat.

Karin Boye har med Kallocain målat upp ett 1984, nästan ett decennium före George Orwell. En kuslig dystopi, men samtidigt en tro på människans förmåga att skapa en annan, levande värld.

Karin Maria Boye, under en tid Björk, född 26 oktober 1900 på Vasaplatsen 11 i Göteborg, död natten till den 24 april 1941 i Alingsås (folkbokförd i Oscars församling, Stockholm), var en svensk författare, poet och översättare. Hon var mest känd för sin poesi, men skrev även ett flertal romaner, noveller och artiklar. Av hennes prosaverk har den dystopiska science fiction-romanen Kallocain blivit mest uppmärksammad.
(fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Boye, Karin
Förlag: Albert Bonniers förlag
Serie: Samlade skrifter
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 22967212

Bindning & skick: Halvklotband. Mindre riss på skyddsomslag. Namnteckning (samtida, ej framträdande). Färgat övre snitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1948. Omfång: xviii, 284, [2] s.. Språk: Svenska

22967212
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad