.

Mutis, Alvaro | Ilona kommer med regnet

Ilona kommer med regnet

av Alvaro Mutis

186,79 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Denna roman utgör den andra, fristående delen av romansviten “Maqroll Utkikens vågspel och vedermödor”. Titlar som följer är “En död i skönhet...”, “Tramp Steamers sista färd”, “Abdul Bashur, havsdrömmare”, “Triptyk från hav och land”.

Maqroll Utkiken är en vandrande riddare, en sjöman på land, en rastlös orosande, kvinnoman, privatfilosof, äventyrshungrig livspessimist. Hans värld är oceanerna, de tropiska floderna, de ångande djunglerna, det kyliga höglandet, det gråa vinterregnet i Europas hamnar.

Författaren gör allt för att följa Maqroll i spåren, anstränger sig för att försöka förstå honom och komma honom nära, men Maqroll bevarar sitt mysterium. Ett mysterium som också håller läsaren på sträckbänken. Vi får veta allt om Maqroll, ändå glider han oss ur händerna för att oväntat dyka upp i nästa äventyr.

Alvaro Mutis prosa fascinerar, han är en lysande berättare och en stor stilist, vilket hans landsman Gabriel Garcia Marquez har varit den förste att understryka med en beundrande bugning.

Alvaro Mutis prosa tillhör den mest njutbara från Latinamerika idag, han är en lysande berättare och en stor stilist, vilket alltsammans hans landsman och gode vän Gabriel Garcia Márquez är den förste att understryka med en beundrande bugning:

En enda sida av Álvaro Mutis prosa räcker för att förstå det; hans liv, hans verk, är den seendes, den upplystes, som med säkerhet vet att vi aldrig kan återvända till våra förlorade paradis. Maqroll är inte bara författaren själv, som det så ofta framhålls, Maqroll Utkiken är vi alla.
Gabriel Garcia Márquez, Mi amigo Mutis.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Prosa (inom Skönlitteratur)


Författare: Mutis, Alvaro
Förlag: Alhambra
Genre: Skönlitteratur : Prosa
Ämnesord: Skönlitteratur - -
Artikelnr: 8582

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1997. Omfång: 144, [3] s. . ISBN: 9188992217. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Alhambra
8582
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt