.

Gyllensten, Lars | Barnabok

Barnabok

av Lars Gyllensten

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Huvudpersonen i denna bok, Karl.Axel, som slits mellan de båda kvinnorna Klem och Lucy, bär omisskännliga drag av en gyllenstensk desperado.

Boken är i långa stycken en modern helvetesskildring, som på ett förskruvat och konstgjort språk åskådliggör den moderna människans omogna, ansvarslösa, skuldlösa och totalt skuldbefriade existens i en normlör värld, på likgiltighetens och meningslöshetens botten.

Boken utkom första gången 1952.

Lars Johan Wiktor Gyllensten, född 12 november 1921 i Stockholm, död 25 maj 2006 i Stockholm, var en svensk författare, läkare och ledamot av Svenska Akademien.

Gyllensten debuterade som författare med diktsamlingen Camera obscura år 1946, tillsammans med Torgny Greitz under pseudonymen Jan Wictor. Boken bemöttes först av många kritiker som ett seriöst menat verk, men när det avslöjades att den var ihopskriven på några timmar av två medicinarstudenter som en parodi på fyrtiotalismens modernistiska lyrik utbröt en kort men häftig debatt om substansen i denna genre. Den första boken i eget namn var Moderna myter (1949) som följdes av Det blå skeppet (1950) och Barnabok (1952).

Gyllensten ägnade hela sitt författarskap åt att behandla grundläggande livsfrågor. Han kallade själv sitt författarskap för existentiell grundforskning och hade Søren Kierkegaard som sin främsta och viktigaste förebild. Om honom skriver han bland annat i essäsamlingen Nihilistiskt credo (1964). (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Gyllensten, Lars
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Serie: Bonnierbiblioteket
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 11051

Bindning & skick: Klotryggband. Klotryggband med skyddsomslag 8:o . År: 1952. Omfång: 153 s.. Språk: Svenska

11051
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad