.

Strindberg, August | Historiska miniatyrer

Historiska miniatyrer

Band 1-2

av August Strindberg

298,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Med ramar, öfverstycken och begynnelsebokstäver af Arthur Sjögren.

Johan August Strindberg, född 22 januari 1849 i Stockholm, död 14 maj 1912 i Stockholm, var en svensk författare, dramatiker och bildkonstnär (måleri och fotografi). Han räknas som en av Sveriges mest betydelsefulla författare, internationellt främst känd som dramatiker. Under fyra decennier var Strindberg en prominent gestalt i det litterära Sverige. Han var omdiskuterad och inte sällan involverad i personkonflikter. Bland hans verk finns ett flertal romaner, noveller och dramer som räknas som klassiker inom svensk litteratur.

Strindberg var mycket produktiv, trots perioder av improduktivitet, och banbrytande inom flera genrer. Allmänt betraktas han som en nydanare av det svenska språket. Strindberg tillhörde kretsen kring de så kallade åttiotalisterna och var delvis engagerad i frågorna för den framväxande arbetarrörelsen. Han ägnade sig också i perioder åt självständig, egensinnig forskning inom naturvetenskap och ockultism. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Strindberg, August
Undertitel: Band 1-2

Förlag: Albert Bonniers
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 50689212

Bindning & skick: Halvklotband. Fint antikvariskt skick. 16:o (under 15 cm i höjd) . År: 1905. Omfång: 2 vol. : 344 + 390 s.. Språk: Svenska

50689212
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt