.

Alfvén, Inger | En moder har fyra döttrar

En moder har fyra döttrar

Roman

av Inger Alfvén

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I centrum för romanen står Ottilia, 49 år och framgångsrik fastighetsmäklare i 1990-talets Sverige. Hon har tre döttrar och den yngsta av dem, gymnasisten Herta, bor fortfarande hemma i den vackra rymliga lägenheten invid ett torg i stan. Men Ottilias liv rymmer en hemlighet. Till hennes hus flyttar romanens andra huvudperson, den litet egendomliga och vilsna Hillevi, som spionerar på henne. När Ottilia inför semestern ber Hillevi att vakta lägenheten får hon sin stora chans.

Detta är en berättelse om de tidlösa konflikter som kan drabba den mest medvetna moderna människa, en roman med den psykologiska insikt som har blivit ett kännemärke för Alfvén, en av våra stora svenska samtidsförfattare.

Inger Maria Alfvén, född 24 februari 1940 i Solna församling i Stockholms län, är en svensk författare. Hon är dotter till Hannes Alfvén och brorsondotter till Hugo Alfvén. Alfvén blev socionom 1964 och har bland annat arbetat som kurator.

Alfvéns böcker gestaltar existentiella och moraliska konflikter såsom nedärvda könsroller, kärlek, livslång vänskap och ensamhet. Hon fick sitt stora genombrott med romanen S/Y Glädjen 1979.

2002 debuterade Alfvén som dramatiker med pjäsen Regnbågens rot, som handlar om tre systrars liv och utveckling under det förra seklets sista decennier.

Alfvéns böcker består framför allt i den direkta återgivningen av vad som rör sig i människornas medvetanden. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Relationer (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Alfvén, Inger
Undertitel: Roman

Förlag: Bonnier
Genre: Skönlitteratur
Ämnesord: Relationer Skuldkänslor Skönlitteratur
Artikelnr: 521622110

Bindning & skick: Klotband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1994. Omfång: 302, [1] s.. ISBN: 9789100558826. Språk: Svenska

521622110
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt