.

Lagerlöf, Selma | Gösta Berlings saga

Gösta Berlings saga

av Selma Lagerlöf

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Gösta Berling är den avsatte, arbetsskygge och försupne prästen som blir en av kavaljererna på Ekeby i Värmland. Här förvandlas hela livet till en fest, och i upproret mot vardagens tristess blir Gösta Berling deras ledare. Han - “den starkaste och svagaste bland människor - är mittpunkt i denna väv av saga och verklighet. Här blandas sällsamma människoöden, kärlekshistorier och dramatiska förvecklingar i en mirakulöst begåvad berättares debutroman. Ett fantasiepos med minnen, skrock och sägner från en hel provinskultur.

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf, född 20 november 1858 på Mårbacka i Östra Ämterviks församling i Värmland, död 16 mars 1940 på Mårbacka, var en svensk författare. Selma Lagerlöf var 33 år när hennes debutroman Gösta Berlings saga utgavs 1891. Hon tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909.

Lagerlöf var den första kvinnan i Svenska Akademien och den första kvinna som fick Nobelpriset i litteratur. Hon var även en av ursprungsledamöterna i Samfundet De Nio.

Även om Lagerlöf förknippas med Mårbacka bodde och verkade hon i Falun under många år, och det var där hon skrev några av sina främsta verk. Även sedan hon flyttat tillbaka till Mårbacka återvände hon flera gånger om året till Falun. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Prosa, Skönlitteratur)


Författare: Lagerlöf, Selma
Förlag: Vårt hems förlag
Genre: Skönlitteratur
Artikelnr: 52191211

Bindning & skick: Klotband. Normalt antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1928. Omfång: 2 vol. : 579 s., 1 karta. Språk: Svenska

52191211
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt